vNS – vMA TechCon

vNS – vMA TechCon

Na het succes van de vEUC TechCon, ontstond het idee om een vergelijkbaar evenement te houden over “Networking & Security” én over “Management & Automation” op het gebied van de VMware portfolio.

Een aantal collega’s van vooraanstaande partners op deze gebieden is dan ook, in samenwerking met VMware gestart met de organisatie van twee technische conferenties om deze onderwerpen te belichten.

En zodoende houden we op 25 september een vNS TechCon en op 26 september een vMA TechCon. Beide evenementen worden gehouden in Inn Style in Maarssen en deelname is gratis! Voor vervoer vanaf het station in Maarssen wordt gezorgd, voor de deelnemers die met het openbaar vervoer komen.

vNS TechCon

Samen met Martijn Smit (lostdomain.org), Marco van Baggum (vmbaggum.nl) en Robert Kloosterhuis (thefluffyadmin.net) ben ik betrokken bij de inhoudelijke organisatie van de vNS TechCon en ik moet zeggen, ik ben bijzonder enthousiast over het programma wat we hebben opgesteld.

Er is voor elk wat wils. Voor de mensen die nieuw zijn op het gebied van Networking & Security, wordt er begonnen met een overzicht van Virtual Cloud Network. Een nieuwe VMware bundeling van producten en oplossingen die end-to-end networking naar het volgende niveau brengt. Maar ook voor doorgewinterde specialisten is het interessant om geïnformeerd te raken over de koers en visie van VMware op het gebied van Networking & Security.

Er wordt daarnaast aandacht besteed aan een relatief nieuwe acquisitie van VMware, namelijk NSX SD-WAN by VeloCloud (ook onderdeel van Virtual Cloud Network). Een interessante nieuwe propositie, in de tijd dat goedkope internet verbindingen snel en stabiel zijn en een serieuze vervanger (of aanvulling) kunnen zijn voor traditionele WAN-verbindingen. Daarnaast biedt NSX SD-WAN de mogelijkheid om veilige en snelle verbindingen te maken naar Cloud-providers.

Eén van de grootste uitdagingen in een implementatie van NSX Data Center (de nieuwe naam voor wat vroeger enkel NSX heette), is de wijze waarop microsegmentatie moet worden toegepast. Hoe bepaal je welke datastromen er in je omgeving bestaan en hoe maak je op de beste manier regels om er voor te zorgen dat enkel de benodigde datastromen worden toegestaan. Hier wordt een sessie aan gewijd, met ervaringen uit de praktijk.

Om inzicht te geven in de manier waarop virtuele switching en routing “onder de motorkap” functioneert, hebben we een sessie toegevoegd waar een deep dive wordt gegeven op dit gebied. Erg interessant, ook voor mensen die vooral in de “fysieke” netwerk-wereld actief zijn. Hoe zorgt NSX er nou voor dat een pakketje op de meest optimale wijze van A naar B wordt getransporteerd en hoe werkt de virtuele wereld samen met de fysieke.

En als laatste sessie van de dag, vlak voor we aan de borrel gaan, gaan mijn collega Viktor van den Berg en ikzelf in op de manier waarop Networking & Security kan worden aangestuurd met behulp van automation. Zeker in de huidige tijd een bijna onmisbare schakel om organisaties snel te kunnen laten reageren op de markt.

Oh ja en dan was ik nog bijna vergeten (nee, niet echt natuurlijk ;)) om te vermelden dat ook de keynote spreker er zeker één is die je eigenlijk niet mag (wil) missen. Joe Baguley (Vice President en CTO EMEA bij VMware) is een inspirerende en charismatische spreker. Ik heb een aantal van zijn sessies mee mogen maken en ik kijk er nu al naar uit om hem als keynote-spreker op de vNSTechCon te mogen aanschouwen.

Ik denk dat we een programma hebben neergezet wat voor elk wat wils biedt. Ik nodig je dan ook graag uit om te kijken op www.vnstechcon.nl voor meer informatie of om je te registeren.

vMA TechCon

Voor vMA TechCon zijn Olivier Bootsma (automate-it.today), Dimitri de Swart, Erik Scholten (beiden actief op vmguru.com) en Viktor van den Berg (viktorious.nl) betrokken bij de inhoudelijke organisatie. En ook zij hebben een zeer interessante agenda opgesteld.

Ook op de vMA TechCon hebben we te maken met een keynote-spreker die zijn naam en faam op het gebied van Management & Automation ruimschoots verdiend heeft. Jad El-Zein (virtualjad.com, CMBU Office of the CTO bij VMware), is iemand die op het gebied van Automation eigenlijk geen nadere introductie behoeft. Het is dan ook een voorrecht dat hij komt om de keynote-sessie te verzorgen op de vMA TechCon.

Ook op de vMA Techcon is er voor elk wat wils. Er wordt ook hier gestart met een overzicht van de mogelijkheden van Automation. Voor mensen die inzicht willen krijgen in de manier waarop de verschillende componenten met elkaar samenwerken, maar ook voor mensen die al wat meer ervaring op dit gebied hebben, om in zicht te krijgen in de verdere mogelijkheden van automation.

Voor de “next step” op het gebied van automatisering van de automatisering, wordt er gekeken naar “Infrastructure as Code”. Een relatief nieuwe, maar zeer interessante ontwikkeling waarin alle componenten in een infrastructuur op een programmatische wijze kunnen worden aangestuurd en geconfigureerd. De interoperabiliteit met verschillende platformen is hierbij zeer belangrijk. Zeker een sessie om niet te missen.

Een aantal andere sessies worden nog nader ingevuld, maar ook hier belooft de agenda boordevol te zitten met interessante onderwerpen. En ook hier eindigen we de dag met een borrel.

Al met al genoeg redenen om beide events te bezoeken. Kijk voor meer informatie en om je in te schrijven op vNS TechCon en vMA TechCon en hopelijk zie ik je op (een van) beide dagen!

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *